Vyjádření k mé extremistické minulosti

Kdokoliv, kdo nemá rád mě, nebo náš projekt Manipulátoři.cz, rád používá pravdivou a však starou informaci o mé extremistické minulosti.

Svou extremistickou minulost nepopírám. Mnoho lidí není schopných pochopit, proč teď najednou dělám projekt Manipulátoři.cz. Právě proto. Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, jak se věci mají. Uvědomil jsem si, že v minulosti jsem dělal Rusku užitečného idiota. Přesně si vzpomínám na různé schůze Ne základnám, kde to bylo prolezlé lidmi, co dnes tvoří dezinformační scénu, šíří tu prokremelské bludy. Svou chybu nepopírám. Právě to, že ruskou dezinfomační scénu znám i zevnitř mi poskytuje výhodu oproti ostatním analytikům, kteří zase mají lepší metodiku.

Faktem ovšem je, že už v roce 2012 jsem se od extremistické scény distancoval. Anarchismus, komunismus, fašismus, nacionalismus a všechny ty extremistické směry mají společné jedno: tvrdí, že za jejich problémy může někdo jiný. Anarchisti a komunisti za to viní kapitalisty, respektive majitele firem… Fašisti a nacionalisty lidi jiné rasy, kultury či víry. Být antifašistou, stejně jako antikomunistou, je správné. Nelze ovšem vylamovat klín klínem.

To, že v současné době nedělám aktivity, které lze považovat za extremistické potvrdilo i Ministerstvo vnitra české republiky a to již v roce 2019. 

Napsat komentář